29 March 2014

334. Nails with Feather Step-by-Step

A napokban végre volt egy nyugalmas délelőttöm, amikor el tudtam nektek készíteni egy step-by-step fotósorozatot, ugyanis többen is írtátok, mennyire kedvelitek. Igaz, nem a föld legbonyolultabb manikűrjét hozom nektek, de jó segítség lehet, ha éppen ilyen körmöket szeretnétek alkotni. Lássunk neki a mókának! :)

Nails with Feather Step-by-Step


Tehát ő a mai elkészíteni valónk. Már nagyon régóta nézegetem az ilyen manikűröket, sőt már vagy ezer éve megvannak hozzá a tollak is, de eddig soha sem vettem őket elő. Nézzük mire lesz szükségünk.

Eszközök, amelyekre szükségünk lesz:


1. Alaplakk (Akármilyen manikűrt készítünk, erre MINDIG szükség van.)
2. Alapszín (Mivel a tollak rózsaszínesek, egy olyan lakkot választottam hozzá, amivel harmonizál. Árnyalat: Mavala - 180 Candy Floss)
3. Fedőlakk (Az egyenletes felületért.)
4. Tollak (Ezzel fogunk díszíteni.)
5. Kis olló (Tollak vágásához)
6. Fültisztító pálcika (Ezzel simítjuk el a tollat.)


1. Lépés


Nem győzöm hangsúlyozni minden ilyen bejegyzésnél, hogy ez mennyire fontos. Sokszor van, hogy két réteget is feldobok, ha van időm, vagy ha erősebb színt használok. Így kevésbé színeződik el a körmünk, és ápoljuk is azt. (Szegény gyűrűs- és kisujjam eléggé elvannak vékonyodva, ezért ilyen kis bénácskák... :D)

2. Lépés


Vigyük fel az általunk kiválasztott színt két rétegben mindegyik ujjunkon, kivéve azon, amelyikre a tollat szeretnénk feltenni. Oda kenjük fel egyszer, majd amikor mindegyik másik körmünkkel elkészültünk, akkor jöhet erre is a második réteg. Ha ezzel megvagyunk, várjunk egy picit, hogy szikkadjon a lakk. 

3. Lépés


Tedd rá a tollat arra a körmödre, amelyiken viselni szeretnéd. Nagyon fontos, hogy csak az egyik oldalát helyez a körmeidre, így egyenletesebb lesz a felülete. Ezután kell elővenni a kis pálcikánkat, és nagyon gyengéden a lakkba kell nyomkodnunk. Amennyiben erősen csináljuk, az egész átüt, és elcsúfítja a manikűrt.

4. Lépés


Fogjuk az ollónkat, és nyírjuk körbe a tollat. Ügyeljünk arra, hogy mindenhol a köröm vonalát kövessük, és ne hagyjunk se túl hosszú részeket, de ne is nyírjuk túlságosan be. Ami lemaradt a képről, az egy reszelő. Itt egy kicsit igazíthattok a körömvégeken, és akkor nem lesz kényelmetlen viselet, nem akad bele mindenbe. Ezt is óvatosan hajtsuk végre, nem szeretnénk felszedni a tollacskánk.

5. Lépés


Tegyünk mindegyik körmünkre fedőlakkot. Ezzel fixáljuk a manikűrt, és hosszan tartó lesz. A tollas részre én 2-3 réteget is simán rákentem, mivel így lesz tökéletesen sima a felülete. Ha van időnk, akkor bőven belefér. 

Végeredmény



Íme, ez lett a mi kis manikűrünk! :) Remélem nektek is legalább annyira tetszik, mint nekem. Elkészíteni sem annyira bonyolult, így bárkinek nyugodt szívvel ajánlom. Ha ti is kedvet kaptatok hozzá, és elkészítitek, akkor nyugodtan küldjetek róla képet/linket a mariasnail11@gmail.com e-mai címre.

Tollakat innen tudtok rendelni (vagy akár kreatív boltokban beszerezni):

Born Pretty Store:

Ebay:


Végére ismét hoztam nektek egy összefoglaló kis képsorozatot, amit nyugodtan letölthettek, és használjátok egészséggel!





Maria


Facebook   |   Ask.fm   |   Bloglovin   |   Twitter   |   Pinterest   |   Instagram 



11 comments:

  1. Ez soha nem jutott volna eszembe. :D Pedig nagyon ötletes és remekül néz ki! :)

    ReplyDelete
  2. mennyire jó! : )) nekem is itt pihen pár toll a szekrényben, mindig szemezek velük de még nem mertem belevágni! : )

    ReplyDelete
  3. Nagyon tetszik! Régóta gondolkozok rajta, hogy kipróbáljam, csak szép tollat kellene szeretnem. :)

    ReplyDelete
  4. Nagyon szép lett és nagyon hasznos a leírása is :)

    ReplyDelete
  5. Nagyon tetszik ez a tollas megoldás kipróbálom az biztos :)

    ReplyDelete
  6. Nagyon jól néz ki ez a manikűr, azt hiszem, keresnem kell valami tollat :D

    ReplyDelete
  7. Én is rég szeretnék már ilyet készíteni, csak tollat sose sikerült még vennem hozzá, elfelejtettem mindig, pedig láttam hobbiboltban is :) nagyon szép lett, szuper ezzel az alapszínnel :)

    ReplyDelete
  8. Nagyon szép lett! *.* Ügyes vagy! :)

    ReplyDelete
  9. Azzal a tollal nagyon cuki lett :)

    ReplyDelete