22 August 2013

202. Égitestek és a hét napjai - 4. Csütörtök - Jupiter

Elérkezett a negyedik nap, nemsokára jön a hétvége. ;) De addig is nézzük meg hogyan tehetjük jobbá, eredményesebbé a hétköznapjainkat. 

Csütörtök, azaz a Jupiter napja


Csütörtök-Jupiter színe: bíbor, ibolya

Ez a nap a bölcsességé és a szerencséé. Hasonlóan, mint szerdán, ma is nyugodtan intézhetjük a hivatalos ügyeket, üzletkötéseket, szerződéseket, tárgyalásokra is kiváló az időzítés. Ilyenkor kérhetünk tanácsokat, viszont mi is szívesebben adunk másoknak. Viszont ezen a napon túlzásokba is eshetünk, minden probléma sokkal nagyobbnak tűnhet. Mégis sokkal békésebbek és nyugodtabbak tudunk maradni, és azt is észrevehetjük, hogy felesleges bolhából elefántot csinálni. 
Kis gyerekekkel is sokkal jobban kijöhetünk, ugyanis játékosabbak és optimistább hangulatban vagyunk. Külföldi kapcsolatainkat is ekkor érdemes tovább építeni. 
Jupiter ezen a napon a májat uralja, így a tisztításé a főszerep, tökéletes a böjtölésre. Egy régi bölcs mondás szerint egy héten két napot kell böjttel tölteni, ez az egyik, mivel muszáj a testünknek is pihenőt adni a megfelelő tisztulás érdekében. Tiszta friss, vegyszermentes ételeket kell(ene) fogyasztanunk. Mivel ez manapság majdhogynem egyenlő a lehetetlennel, ezért legalább törekedjünk rá. Ezen a napon kiváló a hal, méz, olívaolaj, zöldségek közül a tökfélék, a spárga, a rebarbara. Ez a nap a tejé, vajé, teáé. Így fogyasszunk minél több ilyen italt, akármivel is szeretjük csak jó lehet. :) Italként még a bor is megfelelő. Amit még fontos tudni az ételekről, hogy ezen a napon jöhet mindenféle krémleves. 

Erre a napra két szín lett "megadva", ez a bíbor és az ibolya. Ruhatárunkban biztosan felelhető ilyen szín, de ha mégsem, akkor megteszi a körömlakk is.


Gosh - 541 Gasoline
Essie - 127 Watermelon
Essence - 149 Hello Marshmallow
Orly - Galaxy Girl
Astor Fashion Studio Fruity Scent - 086
Essence Special Effect Topper - 17 Only Purple Matters

Jöhet világosabb, sötétebb, krémesebb, csillámosabb, bármi! Ami nekünk tetszik. Ez is egy olyan szín, aminél mindenkinek meg kell találnia a saját színét. Habár vannak olyan "szerencsétlenek", akiknek nagyjából mindegyik tetszik (haha, mint én) ebből az árnyalatból. 

Jupiterhez készített manikűr:





Ez a mani egy kicsit eltér az eddigiektől, itt igazi galaxy alapot készítettem, és erre festettem fel a Jupiter egy kis darabkáját. Ahhoz, hogy az alapot el tudjátok készíteni, van egy régebbi tutorial bejegyzésem, csak más színekkel. Ha érdekel titeket, ITT meg tudjátok nézni.

Eddigi bejegyzések:


Mi a véleményetek erről a napról? És a bíbor/ibolya színről? Melyik a kedvenc ilyen árnyalatú lakkotok?




Maria


Facebook  |  Ask.fm  |  Bloglovin  |  Pinterest




7 comments:

  1. nagyon tetszik ez a kis "sorozat", a körmök pedig fantasztikusak lettek:))
    és remélem, hogy ez tényleg a szerencse napja lesz, mert egy fontos beszélgetés vár rám...:)

    ReplyDelete
  2. Napról napra egyre jobb manikűröket hozol ebben a témában! Az összes annyira gyönyörű, nem tudnék választani közülük :3 Kíváncsian várom a hátralévőket :)

    ReplyDelete
  3. Azt hittem, hogy ez egy "unalmas drappos mani" lesz, erre sikerült meglepned, ez a magoldás fantasztikus. =)

    ReplyDelete
  4. Nagyon jó tippek szintén,nem tudtam hogy ez a nap alkalmas a böjtre, és ezek a színek, szép manikűr lett!!

    ReplyDelete
  5. szuper jó lett! :) eddig ez és a Merkúr a kedvencek :)

    ReplyDelete
  6. Panka: Köszönöm! Na, hogy alakult a napod? Remélem szerencséd volt! :)

    Dii: Köszönööm! :) Jönnek azok is szépen sorban ;)

    Thimmyke: :D Köszi, örülök, hogy meglepetés lett. :)

    x Judit: Örülök! Még lesz egy böjtös nap, de az más miatt. :)

    Lora: Köszi :)

    ReplyDelete