22 October 2015

401. Favourites - Nail care



I thought after this looong break I'm going to bring you what I used to use as nail care products. To be honest I don't use that much stuff like before. I found my bests so then I don't have any reason to buy a lot of others. Only few times I try something else.

Gondoltam, ennyi kihagyás után újra elhozom nektek azokat a termékeket, amelyeket körömápolásra használok. Be kell valljam, nagyon lecsökkent ez a mennyiség, ugyanis csakis a legszükségesebbeket használom már. Van, ami nagyon bevált, így ragaszkodom is hozzá. Nem igazán szokott ezen a téren eltántorítani semmi. 



Base coats:

Essie - First Base

This is a real base coat as the name says. It gives a perfect base to the colored nail polishes and makes them longer wearing. I really like it. It dries quickly so I don't need to wait too long for playing. I used already a lot of nail polishes on it and what it promises that is true. If you search this kind of base than this is perfect for you too.

Essie - Grow Stronger

This is one of the best what I've ever tried before. It is working. My nails are stronger and nicer then before. It also gives a nice base to the other nail polishes. 
It says (via Essie.com): 'Get fresh start. Add strength, durability and superior protection against chipping. This fast drying, glossy finish formula helps put an end to breakage.'
It is true (for me) but of course after a bigger attack my nails still break down.



Alaplakkok:

Essie - First Base

A nevéhez hűen ez tényleg egy alapnak szolgáló alaplakk. Arra szolgál, hogy tökéletesen sima felületet biztosítson a színes körömlakkunknak, emellett persze hosszabbítsa is annak tartósságát. Nekem nagyon bevált, pikk-pakk megszárad és már jöhet is a szórakozás! Eddig mindegyik körömlakk simán és könnyedén terült rajta, így aki ilyesmit keres, annak csak ajánlani tudom. 

Essie - Grow Stronger

Ez az eddigi (tényleg) általam próbált legjobb körömerősítő lakk. Egyszerűen jól működik. Leírás alapján erősebbé és ellenállóbbá kellene tennie a körmöket és megszünteti a felhámlást. Ez mind meg is valósul nálam, bár azért egy-egy erősebb ütés következtében még mindig lemezesen el tud válni a körmöm. Amellett, hogy erősít, egyébként én azt vettem észre, hogy gyorsabban is nő tőle a körmöm. Tehát egy kis Jolly Joker.


Top coat:

Seche Vite

Everybody knows this is one of the best top coats ever. Dries quickly and makes perfect glossy finish. When it is dry then it is so hard, luckily. I tried other ones but I always came back to this. 



Fedőlakk:

Seche Vite

Már szerintem mindenki kívülről fújja, hogy ez az egyik non-plus-ultra a körömlakkimádók között. Próbálkoztam már mással is, de minden egyes alkalommal ehhez tértem vissza, és engem lassan sehogyan sem lehet erről lebeszélni. 


Cuticule care:

Lush - Lemony Flutter

Sometimes I use another one from Orly, but this is still the best. I apply it before sleeping and in the morning my cuticles are soft and hydrated. It also won't make your skin dry after long using (luckily). Last but not least. I love the smell of Lemony Flutter. *-* So lemony! ;)


Ápolás:

Lush - Lemony Flutter

Néha előfordul, hogy az Orly körömágy ápoló krémjét használom, de túlnyomó többségben mindig csak ehhez a fekete tégelyhez nyúlok. Éjjelre jól bekenem a körmeimet, vagy akár napközben vékonyan, és szinte azonnal látható az ápoló hatása. Ami e mellé még fontos, hogy nem viselkedik úgy, mint néhány krém, hogy szárítja a kezet hosszú távon, így még több használatra sarkallva. Persze az a finom citromos illat sem elhanyagolható, ami ebből árad. 


Akik régóta követnek, ők láthatják, hogy nem sok minden változott ezen a téren, de gondoltam biztos van akit érdekel, hogy ezen a téren mi újság mostanában. 



Maria


Facebook   |   Ask.fm   |   Bloglovin   |   Twitter   |   Pinterest   |   Instagram   





6 comments:

  1. Lemony Flutter nekem is megvolt egy kis mintatégelyben, elhasználtam, de nem vettem meg teljes méretben, mert áttértem Eleni olajozási módszerére, nálam azóta az olajok letaszíthatatlanok a trónról. :)
    Anyukám használja a Burt's Bees viaszát, neki nagyon tetszik az. :)
    És a SV nálam is kedvenc, alaplakknak az Eveline 8in1 lakkot használom. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, az olajok nálam is időről időre elő kerülnek. Csak valamiért nem szívódnak be olyan gyorsan, mint ez. Ráadásul imádom a citromos illatot. :) Majd azért utána nézek azoknak, amiket írtál, mert a kíváncsiság sajnos még mindig nagy úr.

      Delete
  2. Hát igen, pláne ha hétköznap lakkozok, akkor a SV jelentősen csökkenti a száradás idejét. Szerintem is verhetetlen, árban is egész jó.

    ReplyDelete
  3. Az SV-t és a Lemony Fluttert jövő hónapban tuti beszerzem, régóta fáj rájuk a fogam. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Helyes! Egyikben sem fogsz csalódni, azt garantálom. A LF használhatod még amúgy sokféleképpen. Én ha csinálok egy kis pedikűrt, éjjelre mindig vastagon bekenem vele a lábfejemet zoknit húzok rá, és reggelre babapopsi lábam lesz. :) Próbáld ki te is!

      Delete