30 December 2012

14. Tárolás

Többen ismerhetitek azt az érzést, amikor veszünk egy-egy új lakkot, imádjuk, kipróbáljuk... Viszont, ha már sok ilyen élményünk volt, akkor lakkokból is van pár darab. Egyre csak nő és nő a gyűjtemény. Ilyenkor fogalmazódik meg bennünk, hogy hogyan is tároljuk ezeket. 
Ebben a bejegyzésben pár ötletet szedtem össze nektek, hova is lehet rakni a körömlakkokat. 
(A képek nem saját készítésűek!)


Az egyik legegyszerűbb módszer, ha dobozokban tároljuk őket. (Egyelőre még én is eszerint teszek el minden egyes körömlakkot.) Lehet ez cipős doboz, IKEA-ban beszerzett doboz, díszdoboz, bármi. Ezekben az a jó, hogy akármilyenre alakíthatjuk őket. Ha hajlandóak vagyunk rá több pénzt szánni, és igazán egyedi dobozokat szeretnénk, akkor a legtöbb kreatív boltban lehet kapni fa/karton dobozokat. 
Kell még egy kis ragasztó, valami, amivel díszítjük a dobozunkat vagy mi is lefesthetjük tetszés szerint és máris készen van a tökéletes és egyedi tárolónk.

A dobozban tárolás előnyei, hogy nem sérülnek a körömlakkok (ha stabil helyen vannak), nem porosodnak, és ha elválasztjuk a doboz belsejét, akkor akárhogyan csoportosíthatjuk azokat és át fogjuk látni a rendszert.


A következő megoldást sok helyen lehet alkalmazni (polcokon, asztalon, szekrényben...). Ez a megoldás azért jó, mert átláthatjuk a lakkjaikat és mindig kéznél lehetnek. Ezt is el tudjuk készíteni otthon, ehhez viszont remek kézügyességgel kell rendelkezni, mivel ezt a legjobb fából elkészíteni, úgy lesz igazán stabil. Természetesen ezt is kedvünk szerint díszíthetjük. 

A hátránya ennek a megoldásnak az, hogy porosodnak a körmlakkjaink, és ha lelökjük véletlenül valahonnan, akkor annak egészen biztos, hogy katasztrófa a vége. Az előnye viszont az, hogy tökéletesen át lehet látni.


A harmadik lehetőség: fiókok. Talán ez a legstabilabb megoldás, feltéve ha az asztal, a szekrény, vagy bármi ahol a fiókok vannak, az is stabilan áll. Átláthatóvá tehetjük a rendszerünket, ha itt is elválasztjuk őket különböző szempontok alapján (ahogy nekünk tetszik). 

Előnyöket tudok nektek csak sorolni erről a megoldásról. Nem porosodnak, biztonságban vannak, és kialakíthatjuk magunknak a tökéletes rendszert. 


Az utolsó általam bemutatott lehetőség a leglátványosabb. Ez már igazán fanatikusoknak való, akik mindig gyönyörködni szeretnének a gyűjteményükben. Igazán különleges dekorációja lehet a lakásnak/háznak. Hátránya viszont az, hogy egy sorba tudjuk rendezni a lakkjainkat, tehát nagy helyre van szükség egy nagyobb gyűjteménynél és persze porosodhatnak a lakkok. Viszont így esélyünk sincsen megfeledkezni egyikről sem. Mindig szem előtt vannak. 

Remélem szolgálhattam nektek hasznos tanácsokkal, és kedvet kaptatok egy kis tárolódoboz készítéséhez! A közeljövőben én is tervezek egyet készíteni magamnak, de arról tudni fogtok, és lesz belőle bejegyzés is. 

Ha szeretnétek megmutatni nekem ti hogyan tároljátok a körömlakkjaitokat, és találkozok egészen egyedi és különleges megoldásokkal, akkor akár arról is készülhet bejegyzés!
A képeket küldjétek ide:

mariasnail11@gmail.com

Maria

Facebook oldal:

Ha kérdésed van, itt felteheted:
5 comments:

 1. Nem egyszerű a lakkokat praktikusan tárolni egy bizonyos mennyiség felett. :S
  Én is pont erről írtam egy posztot nemrég. Nálam most készül a számomra tökéletes tároló. =)
  http://thimmykevilaga.blogspot.hu/2012/12/lakk-kuckok.html

  ReplyDelete
 2. Hát igen, nem könnyű! :) Nekem még be kell szerezni a hozzávalókat, de aztán nincsen megállás, barkácsolás lesz! :)
  Milyen tárolód lesz?

  ReplyDelete
 3. A szekrényemben felszabadítottam egy polcot, és kis műanyag kosarakat vettem a lakkoknak. Ehhez készül egy emelvény, amin két sorban lesznek majd a kosarak és bennük a lakkok színek szerint. =)

  ReplyDelete
 4. Váó! Ez nagyon jónak hangzik, és átláthatónak is! :) Hajrá!

  ReplyDelete
 5. Én a hűtőben tartom őket,már nem férnek bele a műanyag dobozba, de legalább tartósak maradnak sokáig ;)

  ReplyDelete