29 December 2012

13. Ombre Nails Tutorial

Tudom, tudom... Sok oldal foglalkozott már ezzel, ezren bemutatták, rengeteg videót láthattok arról, hogyan is kell lépésről lépésre megvalósítani az ombre, azaz az átmenetes körmöket. 
Én egy kicsit különlegesebb változatot hoztam nektek, és igyekszem a lehető legrészletesebben leírni nektek, hogyan is kell elkészíteni. 
Figyelem! Hosszú bejegyzés következik! :)

Ha kedvet kaptatok az elkészítéséhez, fényképezzétek le a végeredményt, és küldjétek el nekem! :) Részletek a poszt végén!

Az alap színe a körmeimnek mályvás színű lesz, és ez megy át majd arany csillámos színbe.

Az eszközök


1. Alap és fedő lakk (Astor - Power3)
2. Alapszín (Rimmel - 292 Sorbet So Good)
3. Első színátmenet (Essence - 32 Gold Rush)
4. Második színátmener (Essence BD p2 Collection - 03 A Piece Of Forever)
5. Csillámos lakk (Essence - 67 Make It Golden)
6. Szivacsdarab (Mint látjátok én egy sima, egyszerű konyhai szivacsot áldoztam fel erre a célra. Tökéletesen megfelel.)
7. Papírlap (Ezen fogunk dolgozni.)
8. Fültisztító pálcika (A végén a tisztításhoz kell.)

1. Lépés: Alaplakk


Mint minden manikűrnél, itt is a legelső lépésünk az alaplakk. Ez védi meg a körmünket, és a többi lakkréteget is tartósabbá teszi.
Várjuk meg, amíg megszárad!

2. Lépés: Alapszín


Miután megszáradt az alaplakkunk, ezután kenjük fel az alapszínt. Én most is két réteggel vittem fel, hogy tökéletesen fedjen. Nagyon fontos, hogy ez is száradjon meg teljesen, csak utána tudunk szépen dolgozni!

Az átmenet színei


3. Lépés: Csepegtetés


Csepegtessünk ki az első átmenet színéből egy kicsit a papírlapunkra. Csak keveset tegyünk ki, nehogy használat közben megszáradjon. Persze ezt menet közben majd többször kell ismételni.

4. Lépés: Próba


A szivacsotokat mártsátok bele a lakkcseppbe, majd csináljatok egy kis próbát a papíron. Így ki tudjátok tapasztalni, hogy mennyi lakkra is lesz szükségetek, és azt is, hogy mennyire kell nyomkodni a szivacsotokat. 
Figyelem! Nem szabad sok lakkot a szivacsra tenni!

5. Lépés: Szivacsozás


Ha már kellőképpen kitapasztaltátok hogyan is kell használni a szivacsot, akkor mehet a körmötökre. Apró mozdulatokkal vigyétek fel a lakkot. Mindig a körmötök hegyénél kezdjétek a mintázást, így a sok felesleg nem a körmötök közepére megy. Oda kell a legkevesebb, hogy szép legyen az átmenet.

Eredmény (a végén tisztítom le a bőröm, azért maradt ott a festék):


6. Lépés: Csepegtetés


Miután végeztünk az első színünkkel, utána csepegtetjük ki a második átmeneti színünket, így nem szárad meg idő előtt. Itt is lehet kísérletezni, hogy mennyi festéket kell felvinnetek a szivacsra.

7. Lépés: Szivacsozás


Újra használjuk a szivacsunkat, ugyan úgy, ahogy az előző rétegnél is. Itt arra kell figyelni, hogy nem szabad addig kennünk a lakkot, amíg az előző átmenet tart, mert akkor az teljesen eltűnik.

Eredmény:


8. Lépés: Csillámos lakkElővesszük az utolsó lakkunkat, a csillámosat. Ezzel tesszük fel az I-re a pontot. :) Karácsony táján nagyon szépen mutatnak a csillámok, és eddig még nem sikerült megunnom.
A körmeink végére kell használnunk ezt a lakkot úgy, hogy minél több nagyobb csillámot vigyünk fel. De tényleg csak a körömvégekre! Ha úgy vesszünk ez az átmenet 3. színe. 

9. Lépés: Fedőlakk és tisztítás

Utolsó lépésünk előtt meg kell várnunk, amíg megszárad a körmünk, ezután elővesszük a fedőlakkunkat, és húzunk egy réteggel a műremekre, hogy szupertartós legyen. Amint ezzel elkészültünk, és megszáradtak körmeink, a fültisztítót bele kell mártani a körömlakklemosónkba, és megtisztítani a bőrünket. 
NAGYON csúnya, ha valaki fent hagyja, és így indul útnak. Rosszul vagyok a látványtól is. Legyünk ennyire igényesek saját magunkkal és az alkotásunkkal szemben.

Végeredmény:


A végeredmény egy csodálatos átmenetes csillogó téli/ karácsonyi manikűr. Ettől függetlenül minden évszakban megállja a helyét, csak a megfelelő színeket kell kiválasztanunk. A színek spektruma végtelen! 

Lehet még:
kék - ezüst
barna, narancs - bronz
nude - arany/ezüst
stb...

Végül egy kis karácsonyi hangulat MÉG mindig... :)Egy kalappal az elkészítéséhez! Ha szeretnétek, akkor nyugodtan küldjétek el a végeredményt, nagyon kíváncsi vagyok rá! :)

e-mail: mariasnail11@gmail.com

Maria

Facebook oldal:

Ha kérdésed van, itt felteheted:1 comment: