20 August 2013

200. Égitestek és a hét napjai - 2. Kedd - Mars

Tegnap elindult az egy hetes kis sorozatom, amiben mindig leírom, hogy melyik égitest tartozik éppen akkor ahhoz a naphoz. Mindez magában hordoz pár dolgot, amit aznap érdemes tenni, viselni, csinálni. Jöjjön a második rész!

Kedd, azaz a Mars napja


Kedd-Mars színe: vörös

Ez egy igazán energiával és aktivitással teli nap! De hát a vörös szín után másra nem is nagyon lehet asszociálni. Ilyenkor érdemes mindent megcsinálni a ház körül, ami javításra, újításra szorul, ugyanis csak úgy teng bennünk a tettvágy. Sokkal aktívabbak, lendületesebbek és magabiztosabbak vagyunk, sőt a szenvedélyes énünk is ekkor kacsint elő a legtöbbször. Arra azonban figyeljünk, hogy nehogy túlcsorduljon azon a bizonyos egészséges határon az energiánk, senkit sem érdemes megbántani, vagy erőszakosnak lenni. Könnyebben el tudjuk veszíteni a fejünket is, így mindig tudni kell uralkodni az adott helyzeten, ha nem szeretnénk kellemetlenségeket. Ezen a napon az irányításunk is jobb, kedvezőbb, ha oda tudunk rá figyelni. 
Ha már vörös, és szenvedély... Kezdeményezőbbek, bátrabbak, szenvedélyesebbek vagyunk, könnyebben ki tudjuk fejezni szándékunkat a kiszemelt személynek. ;)
Mivel ilyen sok az energiánk, így a sportolást is erre a napra érdemes tenni, jobb lesz a teljesítőképességünk. Jöhet bármi, küzdősport, futás, biciklizés, aerobic, erőnk lesz hozzá bőven!
Nézzük az ételeket is. Mivel a Mars a vitalitás, az akarat, az (élet)erő, a vágy szimbóluma, így az ételek is ehhez kötődnek. Jöhet a csípős, az erős, a hegyes, a hosszúkás, a forró, a vörös! Ami ilyen színű, vagy ilyen ízű, formájú azt erre a napra érdemes időzíteni. Ilyenkor kell enni sok húst is, lehetőleg vöröset, de ezt már nem is kellene hangsúlyoznom. Tegnap említettem, hogy az ételeket cikkekben, vagy kör formájában érdemes tálalni, a mai napon viszont jöjjenek a hosszúkás formák. Végre egy nap a sültkrumplinak. ;D

Végül a külső dolgok. Mivel ez a nap a vörös/piros színé, így az öltözködésünkbe is ezt érdemes beépíteni. Természetesen az is előfordulhat, hogy valaki nem annyira kedveli ezt a színt, akkor használjunk ilyen kiegészítőket, vagy ilyen körömlakkokat. Mára is hoztam egy kis válogatást a saját lakkjaim közül.


Astor - 390 Plum Nectar
Hema Long LAsting Nail Polish - 823
Hema Long Lasting Nail Polish - 84
Lovely Moulin Rouge - Nr 20

Igyekeztem több árnyalatot is kiválogatni nektek, így mindenki saját ízlése szerint inspirálódhat. Ezekből a lakkokból szemezgettem én is, és elkészítettem egy olyan manikűrt, amit a Mars ihletett.





Az elkészítése ennek sem túl bonyolult, mindössze színekre és szivacsra van szükségünk. Miután felkentük az alapszínt, jöhetnek a foltok. Legvégül a csillámos fedőlakk, ami el is hagyható, de szerintem teljesen feldobta a végeredményt. :)

Eddigi bejegyzések:


Remélem ebből a bejegyzésből is "tanulhattatok" egy kicsit, vagy legalábbis szolgált hasznos információkkal! :)




Maria


Facebook  |  Ask.fm  |  Bloglovin  |  Pinterest




3 comments:

  1. az astor lakkrol varhato teszt? regota nezegetem :)
    amugy szep a manikur, a sorozat meg kulonosen tetszik:) en regota figyelembe veszem az oltozkodesemben, ha mas nem a zoknim illik a naphoz :D

    ReplyDelete
  2. Mindig olyan szép körmöket csinálsz, nagyon ügyes vagy!

    ReplyDelete
  3. d.: Persze, lesz róla, előre annyit, hogy én egy pillanatig nem bántam meg, hogy megvettem. :D

    Hajna: Köszi! :)

    ReplyDelete