21 August 2013

201. Égitestek és a hét napjai - 3. Szerda - Merkúr

Elérkeztünk a hét harmadik napjához, így jöhet a következő kis útmutató. Remélem az eddigiek is nagyon tetszettek, és a többivel is ugyan úgy meg lesztek elégedve. Többen kérdeztétek, hogy a felsorolt lakkokhoz lesz-e teszt. Természetesen igen, amint utolérem magamat. Mindig bővül a kollekció, és mindig meg szeretnék nektek mutatni mindent! :) De maradjunk témánál...

Szerda, azaz a Merkúr napja


Szerda-Merkúr színe: tarka, tengerkék

Bármit meg kell beszélnünk, el kell intéznünk, akkor azt erre a napra időzítsük, ugyanis ezen a napon sokkal intellektuálisabbak, kommunikációra fogékonyabbak vagyunk. A hivatalos ügyek, a tárgyalások, a megbeszélések, a prezentációk, minden zökkenőmentesebb lehet ezen a napon. Nagyobb a vágy is bennünk, hogy kimondjuk a dolgokat, viszont befogadóbbak is vagyunk. Ha valakivel konfliktusunk van, vagy csak át kell beszélni valamit, akkor is a szerda a legalkalmasabb. 
Mivel az agyunk fogékonyabb, így a tanulás is sokkal könnyebben megy. Mintha az információkra cseppentettünk volna egy kis olajat, és így könnyebben becsusszan az agyunkba. :D Ezen felül olvasni és tervezgetni is ilyenkor érdemes minél többet. Kedden kitűzzük a rövidtávú célunkat, szerdán pedig átgondolhatjuk, építhetjük azokat. Ez a nap a kézügyességünkre is jobb hatással van, így elő az összegyűjtött DIY tervekkel, és irány a kreatív bolt! ;)
Sportolás szempontjából ma a futás és a gyaloglás az, ami a legjobb a szervezetünknek. 
De mégis mit együnk? Elvégre ez egy tarka és tengerkék színű nap... Jöhet minden féle-fajta zöldség és gyümölcs, amennyit csak magunkba tudunk tuszkolni. Mivel ez a nap a kommunikáció, a kapcsolatok, a tudatos gondolkodás napja, így olyan ételeket is kell fogyasztanunk, amelyek ezekre vannak jótékony hatással. Ilyen például a citromfű tea is. Ilyenkor érdemes a legszínesebb fogásokat elkészíteni, lehet az kínai, japán, akármilyen, csak tarka legyen. Jöhetnek a rakott/tepsis ételek is, minél többféle réteggel, ízzel, de azért legyenek harmóniában egymással. :) Főzés közben is figyeljünk arra, hogy mindent apróra kell vágni, így a színek még inkább össze tudnak keveredni.

Jöjjön a külső. Öltözzünk színesen! Jöhet a color blocking, legyünk tarkák! Természetesen valahogy a tengerkéket is csempésszük bele a dolgokba.


Claire's - Blue&Green Glitter
Essence Special Effect Topper - 02 Circus Confetti

Körmeinken is használhatunk több színt. Legyen az átmenetes, csillámos, vagy ha valaki nagyon bohókás kedvében van, és nem dolgozik olyan helyen, akkor akár mindegyik ujja vége lehet másmilyen színű. 

 Íme a mai napra megálmodott manikűröm:





Mivel ma a Merkúr napja van, ami a tengerkék és a tarka, így ezt szerettem volna a körmeimen is visszaadni. Kicsit kaotikus, de mégis egyben van. Az elkészítése a szokásos, nem igényel túl sok időt. :)

Eddigi bejegyzések:

Hétfő, azaz a Hold napja
Kedd, azaz a Mars napja

Nektek hogy telt eddig a mai nap? Viseltek valami tarkát? Milyen a körmötök színe?





Maria


Facebook  |  Ask.fm  |  Bloglovin  |  Pinterest




13 comments:

  1. Ezeket a bolygós manikűröket baromi jól eltalálod :D Nagyon szép az összes

    ReplyDelete
  2. nagyon imádom ezt a égitestes témát, nagyon jó eddig mindhárom. :D kíváncsi vagyok a többire is nagyon :) (3x is nagyon... :D )

    ReplyDelete
  3. Annyira jó ez a sorozat, és olyan szépségesek ezek a manikűrök, hogy sírhatnékom támad :) Ma farmert és egy málnaszínű pólót viseltem farmerdzsekivel. Elég szeles az idő, nem mertem lengébben öltözni. A körmömön pedig a korall színű Lovely Baltic Sand van napok óta. Csodálgatom a ritka napsütésben :)

    ReplyDelete
  4. nagyon jó tippeket kaptam ami napra is!!! szép manikűr lett!!!

    ReplyDelete
  5. Úgy szeretem ezeket a bejegyzéseket! Szép lett nagyon a körmöd!

    ReplyDelete
  6. oooh milyen csodás színek!!! *-*

    ReplyDelete
  7. gyönyörű manikűr! *-*

    ReplyDelete
  8. Nikkii, Thimmyke, x Judit, Hajna, Elíz, M., Manna, Glitterfinger Lexa: Köszi! :)

    FranCiiska: Remélem azok is legalább ennyire fognak tetszeni. :)

    Szami: :D Köszönöm! :) Na igen, a Baltic Sand lakkok profira sikerültek.

    bree: Köszi! :) A bolygó érdeme ;D :D

    ReplyDelete
  9. Úh, eddig ez a kedvencem ebből a sorozatból, nagyon szép! :]

    ReplyDelete