9 September 2013

214. Fall 2013 Nail Polish Trend

Igen, igen, egy újabb ilyen témájú bejegyzés, de egészen egyszerűen nem bírok magammal ilyenkor, ráadásul tegnap a nyugis kis pihenős/teázós napomon megszállt az ihlet, és muszáj volt nektek összeraknom ezt a kis szösszenetet. Remélem senki nem bánja... :)

Fall 2013 Nail Polish Trend


Nyilván sok helyen olvashattatok már ilyen, és ehhez hasonló bejegyzéseket, de nem lenne teljes a blog ilyenek nélkül. Én legalábbis így érzem kereknek. Mindenféle színekről hoztam montázst is, rengeteg oldalt végigböngésztem, hogy a megfelelő árnyalatokat, technikákat kimorzsázzam belőlük. A képeken nagy általánosságban high-end márkák lesznek, viszont igyekszem mindegyikhez 1-1 drogériás alternatívát írni (a nevek linket is tartalmaz, ami egy swatch képhez vezet), hogy ha kicsit bizonytalanok vagytok, akkor könnyebben célt érjetek. 
De nem is csigázom tovább a kedélyeket kezdjük szépen sorban.

Szürke

Jöhet minden árnyalata! Csak úgy, mint a ruhatárunkban, itt is kaphat főszerepet. Végre már nem kell úgy gondolni rá, hogy "jaj, megint egy unalmas szürke". Igenis lehet extra, és különleges. Egy kis csillám, különleges irrizálás, ezüstös vonatkozás a lakkban, stb... :) 

Alternatívák:


Nude

Azaz az örök klasszikus. Iskolába, munkahelyre, gyakorlatra, bármihez tökéletes. egyenletes színt ad, és ha ezt díszíted mégis szolidan fog mutatni, nem lesz hivalkodó. Ami nagyon fontos, hogy a megfelelő árnyalatokat keressük saját magunknak, mivel nem mindegyik mutathat jól a bőrünk mellett.

Alternatívák:
Világoskék

Kicsit szokatlan lehet ebben az évszakban, most mégis itt van köztünk, és igenis helyet követel magának. Hétvégére, bulikra tökéletes választás. Kellőképpen hideg, mégsem egy sötétebb szín, ami leginkább jellemző ilyenkor (még ha eddig ez nem is látszik). 

Alternatívák:


(Smaragd) zöld

Már tavasszal ki lett kiáltva az év színének, és ősszel is töretlen sikert arat. Aki irtózik ettől a színtől a körmén, egy olcsóbb lakkal nyugodtan tegyen kísérletet. Elvégre mi baja lehet? Maximum lemossa, és elajándékozza a lakkot. Én személy szerint amúgy kifejezetten szeretem, és meg vagyok érte őrülve. :D Most is egy igen mély, sötét árnyalata található meg a körmeimen. ;)

Alternatívák:


Duo(vagy multi)crome

Tavaly is, most is... :) Ami idén változott, hogy itt is inkább a szürkés-lilás-kékes színek dominálnak, ahogy ezt a nagyobb márkák őszi kollekciói is mutatja. Ha valakinek ez még mindig idegen, akkor elég egy igazán jó metál fényű vagy fólia hatású körömlakk.

Alternatívák:

Arany

Na igen.... Nem is telhet el ünnep enélkül a szín nélkül. Régen úgy gondoltam, hogy az arany nem igazán az én színem, de azóta nagyon jól megbarátkoztunk, és előszeretettel vadászok rájuk. Olyan meleg, kifinomult, csillogó, néha igen egyszerű, de mégis extra. Aki eddig még nem barátkozott meg vele, kezdje a fedőlakkokkal, azok bármire mehetnek. :)

Alternatívák:
Narancs/Terracotta

IGEN! csak ennyit tudok mondani. Jöhet a "tökös" szín minden mennyiségben. Én teljesen odavagyok érte, kevés női társam lehet, aki nem kedveli legalább egy kicsit ezt a színt. Annyira jól tud mutatni egy hideg őszi napon, amikor kicsit (de tényleg csak egy kicsit) szeles idő van, és ezernyi sárgás-narancsos falevél hullik a fejünkre, a körmeink pedig harmonizálnak velük. (Vagy éppen amikor a sütőtököt szeleteljük, belezzük. :D)

Alternatívák:

Étcsokoládé barna

Ahogyan a kívánságlistámban is láthattátok, idén nekem ez az egyik nagy favorit. Legfőképpen a Zoya változat, de már találtam egy Essie-t, amelyik kísértetiesen hasonlít rá, így nem aggódok, csak gyűjtögetek rá. :)

Alternatívák:

Oxblood red

Idén nem a burgundi, hanem egy pirosasabb árnyalat, az oxblood veszi át az egyik főszerepet. Nem kell aggódni, ha tavaly beszereztetek hasonló színt, az is tökéletes erre a célra. Habár ez pont egy olyan jó kis véres szín, amelyik mindegyik nő fiókjában/polcán/akárhol kötelező darab. Szexi, kifinomult, elegáns.

Alternatívák:


Lila

Ezek a melegebb, mélyebb árnyalatok nekem személyes kedvencek, így megint csak úgy tudok róluk nyilatkozni, hogy kötelező darab mindenkinek. Szerencsére már számtalan árnyalat között válogatunk (főleg úgy, hogy az OPI betört a magyar piacra), így ha nem sajnáljuk rá a pénzt, akkor a San Francisco kollekcióban fel is fedezhetünk egy csodás árnyalatot. Szerintem több szezonon keresztül is mehet, így nem csak egy féléves befektetés. 

Alternatívák:

Kék

Ugyan a világoskék is ki akarja élni magát, de szerintem ilyenkor jobban húz a szívünk a sötétebb árnyalatok felé, így mindenképpen különszedtem őket. Most ruházkodás termén is nagy népszerűségnek örvend, a körmeink is nyugodtan alkalmazkodhat hozzá. ;)

Alternatívák:


Nail Art Trendek

A második nagy témánk a színek mellett, hogy milyen formák, minták, eszközök, díszítések a legfelkapottabbak a kifutók tájékán, így ebből is hoztam pár lehetőséget. Jöjjön minden mennyiségben a matt, az ombre, a félhold, a köves, a textúrás/sand hatású, a kaviárok, a szőrök, minden ilyesmi! Akát többet is megvillanthatunk egyszerre, így még extrább hatást érhetünk el. Persze azért csínnyán ezzel, nehogy vásári majmok legyünk.

Pár inspirációs kép:






Nektek melyik az idei kedvenc őszi színetek körömlakkok terén? 



Maria


Facebook   |   Ask.fm   |   Bloglovin   |   Pinterest



8 comments:

  1. Ezek a színek :O Nekem legközelebb a szívemhez a neon rózsaszín a csokibarna, az arany áll. És a bejegyzés alapján az oxblood red.

    http://azalanyblogja.blogspot.hu/

    ReplyDelete
  2. Nagyon szép színeket válogattál össze. A szürke, zöld, lila, kék lakkok mind kellenének :D

    ReplyDelete
  3. Az a lány: Én igazán magaménak érzem ezt az őszt, ugyanis a legtöbb színt amúgy is szívesen hordom. :)

    Glitterfinger Lexa: Köszi, igyekeztem. :D Bár közben "csorgott a nyálam".

    ReplyDelete
  4. húha, az oxblood red, ezek a lilás színek is nagyon tetszenek, na meg a kékek is bejövősek. sajnos én nem vagyok megbarátkozva a narancssárgával, nekem semmiben sem tetszik. :S de szinte minden jöhetne a listáról :D

    ReplyDelete
  5. Nagyon tetszett ez a poszt, szinte mindegyik szín tetszik és olyan jó, hogy alternatívákat is írtál hozzájuk :)

    ReplyDelete
  6. hasznos bejegyzés, köszi. :)

    ReplyDelete

  7. Ezekért a színekért odáig vagyok most, pedig nem igazán kedveltem régebben :)
    Tetszett a bejegyzés :)

    ReplyDelete
  8. Uh, a vörösök mind gyönyörűek, végre lesz belőlük megint, és nem csak az élénk árnyalatok fognak mindent ellepni. Az alvadt vér-szín nagyon nőies és elegáns, évekig hordtam, csak az általam használt lakk eltűnt,most télire majd feketével és szürkével ütni fog ;)

    ReplyDelete