24 August 2013

204. Égitestek és a hét napjai - 6. Szombat - Szaturnusz

Végre hétvége! Egy újabb izgalmas, és pihentető nappal folytatódik a bejegyzés, csak úgy, mint tegnap. Nézzük mit tehetünk ezen a napon, ha a bolygókra hallgatunk!

Szombat, azaz a Szaturnusz napja


Szombat, Szaturnusz színe: fekete, barna, szürke

Igaz, a színek alapján ez egy "sötét" nap, viszont ennek ellenére nagyon vidáman, és nyugodtan kell töltenünk. Ez a nap a lelkünké. A bölcsesség, az adakozás, a szolgálat, és a lelki béke ideje. Foglalkozzunk minél többet magunkkal, és társainkkal, legyen az a szerelmünk, családunk, nagyszülők, barátok. Adjunk és fogadjunk meg minél több és jobb tanácsot. Tegyünk másokért, elvégre az minekünk is nagyon jó érzés, tudjátok, néha jobb adni, mint kapni
Mozduljunk ki! Menjünk a szabadba, sétáljunk, kiránduljunk, pihenjünk! Mi az, ami ennél pihentetőbb és jobb lehet? Ha tehetjük és tudunk, akkor meditáljunk, relaxáljunk, elmélkedjünk. A nehéz döntéseket és tervezést is időzíthetjük ilyenkorra, de csak is szigorúan a nap első felében. :) Este pedig ismét jöhet a szórakozás, elvégre ez is egyfajta feltöltődést nyújt nekünk a hét végére.
 Elvileg ez a nap is böjtölésre alkalmas, így mindenképpen foglaljuk le magunkat, inkább arra koncentráljunk, minthogy teleegyük magunkat. Azonban ez nem csak a testi tisztulásról szól, hanem a lelkiről is. Ezért fontosak a fent leírtak. De valamit mégiscsak kellene enni ma is, így ilyenkor érdemes minél egyszerűbb egy tál ételeket készíteni. Semmi flanc, csak egy kis krumplistészta, paprikáskrumpli, székelykáposzta.... Így nyáron a bográcsozás is kitűnő lehetőség. Télen pedig jöhet a bableves/főzelék, vagy épp ugyan ez lencséből, sárgaborsóból. Ez a nap még a tartósításé is, de itt leginkább a sózás, füstölés, stb. Reggelire pedig ehetünk aszalt gyümölcsöket. A mai nap csak vizet, vagy feketeát igyunk. 

Külsőnket is ezekkel a színekkel kell felöltöztetni, habár ezt úgy, hogy mégse legyünk túl komorak így nyáron. Jöhetnek a természetes anyagok, a nude, bézs, drapp színek, persze a feketéről sem kell lemondani, csak nehogy felforrjunk. Körmünkön is hasonló színek uralkodjanak.


Crystal Nails Diamond - 104
Essence - 112 Time For Romance
Claire's - Nude Glittersandvich

Igyekeztem minél közelebb álló darabokat kiválasztani a mai naphoz, és szerintem ezekkel nem igazán lőhetünk mellé. :) Bekerült egy-két arany tónusú is, ha nem az a nagyon sárgás, hanem inkább barna felé hajló, akkor bátran viselhetjük!
Nézzük a mai manikűrt, ami elég vicces lett.... :D





Mivel Szaturnusz, így a gyűrű egyértelmű volt számomra. Kicsit ügyetlen lett, de megállja a helyét. :) Nem akartam csak úgy megfesteni, azért jött ez az ötlet. A többi ujjamon a színeknek megfelelő galaxist alkottam meg ami körülöleli a bolygónkat. 

Eddigi bejegyzések:


Nektek is pihenéssel, szórakozással telik a nap? Milyen lakkot választanátok a mai nap, ha fekete/barna/szürke árnyalatot viselnétek?




Maria


Facebook  |  Ask.fm  |  Bloglovin  |  Pinterest




4 comments:

  1. Nagyon szép lett! Kár hogy holnap lesz az utolsó ilyen bejegyzés :(

    ReplyDelete
  2. nagyon ötletes lett:D én is sajnálom, hogy vége lesz ezeknek a bejegyzéseknek:/

    ReplyDelete
  3. Hajna, Panka: Köszönöm! Egyszer sajnos vége kell, hogy legyen. :( :D

    CRaPTRaSH: Köszönöm! :)

    ReplyDelete