25 August 2013

205. Égitestek és a hét napjai - 7. Vasárnap - Nap

Elérkeztünk a hét utolsó napjához, így ez a bejegyzés is a sorozat záró része. Örömmel olvastam a bejegyzések alatt, hogy tetszik nektek, így lesz majd egy másmilyen összefüggő poszt-sorozat, ami kicsit más témában lesz. Arra még egy kicsit várni kell, remélem megéri! :)

Vasárnap, azaz a Nap napja


Vasárnap, Nap színei: narancs, sárga

Hagyományokhoz hívően ez a nap a pihenésé. Csináljunk minél több olyan dolgot, ami pihentet minket, mégis feltölt energiával, amivel frissen és üdén kezdhetjük majd a hetet. Jöhetnek a kirándulások, a családi programok. Ha szép az idő, akkor vétek bent ücsörögni a négy fal között. Ez a nap még kiváló minden olyan kreatív tevékenységre is, amelyben örömünket leljük. Szenteljünk minél több mindent saját hobbinkra, legyen az akármi. Ez maga az öröm napja, most saját magunkért legyünk!
Ilyenkor a versenyszellem is sokkal erősebb, így jöjjünk össze barátainkkal, és sportoljunk, játszunk valamit közösen. Nem véletlen az sem, hogy általában ezen a napon vannak a családi nagy ebédek. Ennek mindig ünnepnek kell lennie, elvégre teljes nyugalomban együtt tölthetünk egy kis időt. 
Ha már ebéd... Ami sárga, vagy narancs színű az jöhet! De egyébként bármi ünnepi fogást elkészíthetünk, elvégre saját magunkat, és szeretteinket is ünnepeljük. Formája a kerek, gömb, egész. Igyekezzünk így tálalni az ételeket, így az is harmóniában áll a vasárnapunkkal. Ami még tipikus vasárnapi étel, az a kenyér. A legjobb ha házi készítésű, a lényeg, hogy az az igazi hagyományos finomság legyen. Jöhetnek a gabonafélék is. Ilyenkor az sem bűn, ha a vasárnapi ebéd alatt elfogy egy pohár bor. 

Külsőnket is úgy öltöztessük fel, hogy ragyogjunk, látszódjon rajtunk, hogy ez bizony  a mi kis saját napunk, amikor pihenhetünk szórakozhatunk. Jöjjenek a napos árnyalatok. :)



Igaz, ezektől a színektől sokan ódzkodnak körmeiken, de szerintem nyugodtan kísérletezhetünk! Mindenki megtalálhatja azt a szín, ami a legjobban áll kezein. Én csak ajánlani tudom, az idei nyaram nagy részét a korallos színek tették ki. :)
Jöjjön végül a napos manikűr:





Most is hasonlóan, mint a többi napon, a világűr ihletet meg, így a Napot teljes valójában próbáltam visszatükrözni nektek. A fekete csillámos alapra felvittem először egy narancssárga réteget, majd erre jött egy Baltic Sand sárga lakk. Miután teljesen megszáradt, ezen használtam a Saran Wrap technikát, amiről tutorialt ITT olvashattok. Majd kontúroztam, és díszítettem az éleket.

Eddigi bejegyzések:


Nektek hogy telt a mai nap? Melyik a kedvenc sárga/narancs körömlakkotok? Mi a véleményetek a sorozatról így a végén? :)




Maria


Facebook  |  Ask.fm  |  Bloglovin  |  Pinterest



6 comments:

  1. Imádom, annyira eltaláltad ezt a manikűrt *-*

    ReplyDelete
  2. Ez is legalább annyira tetszik, mint a Holdas! :) Szuper lett! :)

    ReplyDelete
  3. gyönyörű lett mind az összes manikűr! :)

    ReplyDelete
  4. Nagyon tetszett a sorozat, várom a további formabontó sorozatot tőled :D Tök jó volt olvasgatni és a manikűrök is nagyon tetszettek.

    ReplyDelete
  5. Dii, Lora: Kösziii!

    Niki Strawberrykiss: Köszi! Elvégre váltja egymást a kettő ;) :D

    Panni: Köszönöm!

    Glitterfinger Lexa: Köszönöm, igyekszem több ilyet hozni! ;)

    ReplyDelete