26 January 2016

435. KIKO Velvet Satin Nail Lacquer - 696, 695, 689, 690


In this time of the year, when you are walking around the city, you can see the sale label in every boutique’s windows. I think there are two kinds of persons. The one who likes huge sales and can’t wait to get a lot of things for a few cents/euros and the one who loves buying everything immediately. +1 (like me) the mixed. I’m in the first club with KIKO. I don’t really buy anything full price. They have so many sales all the time during the year. And when it is real sale time, then it is amazing. Sometimes you need to hunt for something and to check other stores, but who cares if you can find what you want for one euro?

Az évnek ezen szakaszán bármerre is sétálunk a városban, minden egyes kirakatban ott van a SALE felirat, ami persze nagyon is jó. Szerintem két embertípus létezik a Földön. 1. Aki imádja az akciókat, és már alig várja, hogy mindent úgy szerezhessen be. . Aki azonnal meg akarja kaparintani az adott termékeket, kerül amibe kerül. +1 (mint én) a kevert. Én egyértelműen az első csoportba tartozok, ha KIKO-ról van szó, ugyanis nekik mindig, MINDIG vannak akcióik, így érdemes kicsit várni, és akkor a töredékéért lehet megvásárolni a termékeket. Pláne, ha amúgy is sale season van. Néha mondjuk vadászni kell a dolgokra, de megéri.




I have the same story with these matte nail polishes too. I loved them from the beginning, but for € 4,90 I won't buy any matte nail polishes. Instead I use my matte top coat. However, when I can buy it for €1,40… Then they jump into my basket. I don’t know how, I swear. So, I need to try them. This is the blogger blood. You can’t help it (also not your crying wallet).

So, when the Velvet Satin collection came into the KIKO stores, I wanted exactly these four shades. I loved all of them (however, my boyfriend can run out of the world when he sees these colours on my nails, but I don’t really care if I like them), especially when they are matte. In the pictures, I used two coats every time. Unfortunately, when they dried the surfaces weren’t that smooth. You will see it in the pictures. In real life it is not that annoying, except on the close photos. Only one wasn’t that ’bad’. What really good in the Velvet Satine is that they can dry so quicly. I tried them just for fun after the shopping and I was surprised. Still not that quick as with a dry fast top coat, but it is ok. Let’s see them.

Ugyan ez a története ezeknek a lakkoknak is. Már kezdetektől fogva nagyon tetszettek, de teljes áron, ami majdnem 5 euró annyiért nem akartam elhozni őket. Akkor már használom a mattító fedőlakkom. De, ha már az ár kis töredékéért meg lehet őket szerezni, akkor egyik pillanatról a másikra valahogy belekerülnek a kosaramba. Nem is értem hogyan. Biztos a blogger-vér teszi. Ilyen ez a business, nem lehet rajta segíteni (még akkor sem, ha mellette keservesen sír a pénztárcám).

Szóval, amikor a Velvet Satin kollekció megérkezett az üzletekbe, akkor pontosan ezeket az árnyalatokat néztem ki magamnak (bár a barátom frászt kap tőlük és a világból is ki tudnám őt kergetni, de nekem tetszik, szóval viselem). Főleg ezzel a matt hatással meg tudtak engem venni. Minden lakk esetében két réteget használtam, annyi elegendőnek is bizonyult. Sajnos, amikor száradtak, akkor a felületük nem lett annyira egyenletes, nem "folytak" egybe a rétegek, ami a valóságban annyira nem szembetűnő, de a közelebbi képeken igen. Szóval a felvitelre nagyon oda kell figyelni. Egy volt, ami nem okozott problémát. Ami azonban nagyon jó, hogy hihetetlen gyorsan száradnak. Amint hazaértem, kipróbáltam őket gyorsan, és meg voltam lepődve. Nem olyan gyors, mint szárító fedőlakkal, de hát na. Nézzük is őket.

696 Titanium Lilac

This is one of my favourites. It has a little blue shimmer which makes it more special and cold. I love it. This one was the easiest to apply, and when it dried it was smooth enough. It is also perfect with my skin tone I think. 

Ez az egyik kedvencem a négy közül. Van benne egy kis kékes csillogás, ami még szebbé és hidegebbé teszi, ami nekem kifejezetten tetszik. Ezt volt a legkönnyebb felvinni, és ez száradt meg a legegyenletesebb felületűre. Még a bőrömmel is nagyon jól néz ki szerintem. ^^





695 Ivory Taupe

Here we are. This is also what I like very much. A matte mushroom colour. Why not?! So bad that this dries badly on the nails if you don't pay enough attention. It is a little bit thicker than the others. You need to be so careful with it. 

Na, most megint írnám, hogy ez is a kedvenc színem, de azt már ellőttem előbb. Ez is egy tökéletes szín, kicsit a gombához tudnám hasonlítani. De hát miért ne? Ami viszont nagyon nem jó, hogy nem egyszerű felvinni a körmeinkre. Egyenetlen lesz a felülete, ha nem vagyunk elég óvatosak. Kicsit talán sűrűbb is mint a többiek.





689 Vintage Rose

Vintage Rose is a work-safe nail polish. It is the perfect nude for me, for my light skin colour. If you like to wear something elegant, skin toned and not vivid colour on your nails the you will love it.

Ez az a lakk, ami tökéletes lehet mindenkinek a munkahelyén is. Tökéletes nude szín, főleg az én világos bőrömhöz. Ha egy egyszerű, elegáns, bőr színhez közel álló, nem vibráló színt szeretnél, akkor ez tökéletes lehet.





690 Misty Pink

Last but not least, a pinky one. It is a very light colour and if you like wear a candy or strawberry marshmallow on your nails. So sweet and yummy! Unfortunately, you also have to be careful with the applying and this is also a little bit thick. 

Végül itt van egy rózsaszín is, annak is egy nagyon világos árnyalata. Olyan, mintha cukorkák vagy epres pillecukrok lennének a körmeinken. Azonban sajnos ezt is nagyon nehéz rendesen felvinni, és ez is egy kicsit sűrűbb. Érdemes rá odafigyelni. 





Overall, I liked them especially for this price. You can also see them next to each other here and decide which is your favourite. I think they look fantastic next to each other. I did my other hand too and wore it on the street. :) Now you can buy them for a special price in the Kiko stores or from their webshop. 

Összességében én kedvelem ezeket a lakkokat, még ha kicsit jobban kell rájuk ügyelnem. Pláne ennyiért megéri velük kísérletezni. Az alábbi képen azt is láthatjátok hogyan néznek ki egymás mellett. Nekem így annyira megtetszett, hogy gyorsan a másik körmömet is kipingáltam, és így mentem utcára. Most meg tudjátok őket akciósan venni, sőt otthonról rendelni is. Ha összeálltok többen, akkor már nagyon megéri, mert még sok-sok termékük le van árazva. ;)


Which one is your favourite?
Melyik a kedvencetek?




Maria


Facebook   |   Ask.fm   |   Bloglovin   |   Twitter   |   Pinterest   |   Instagram   





8 comments:

  1. Replies
    1. Ugye? Én vagy egy hétig csak ezekkel játszadoztam.

      Delete
  2. Az első kettő nagyon szép, akár egy maniban is passzolnának! Én is ki szoktam várni az akciókat, főleg ha folyamatosan használt termékről van szó, betárazok és van ami tényleg csak akciósan éri meg nekem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pont gondoltam rá, hogy majd valahogy használom ezt a kettőt egy maniban. :) Én is azt szoktam egyébként csinálni. :D

      Delete
  3. nagyon szép mind. tetszik a lakkok üvege is. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azt el is felejtettem írni, nekem is nagyon tetszenek. :)

      Delete