5 February 2013

44. PayPal - Ebay regisztráció

A mai modern világunkban semmi sem lehetetlen. Elég egy készülék, amelyen van internet, egy bankkártya és már akármi a miénk lehet, ha online rendelésről van szó. Az egyik legnagyobb ilyen honlap az az Ebay.
Ebben a bejegyzésben leírom nektek, hogyan kell Paypal-re regisztrálni, utána az Ebay regisztrációt mutatom meg. A következő bejegyzésben pedig különböző körömdíszítéssel kapcsolatos termékeket fogok bemutatni, amit Ebay-ről rendelhettek meg.

Tényleg akármit megrendelhetünk erről a honlapról, a Föld bármely pontjáról, bizonyos esetekben fillérekért.  Lehet licitálni, de azonnal meg is vehetjük az árut, ha adott ilyen lehetőséget az eladó. Felső sávba beírjuk, amit szeretnénk (angolul...), mintha google-ban keresnénk, és azonnal válogathatunk több ezer dologból.
De ahhoz, hogy vásárolhassunk erről az oldalról, egy online kis számlát kell létrehoznunk, amit PayPal-nek neveznek.

PayPal regisztráció
Elkezdtem nektek önállóan is készíteni egy útmutatót, hogyan tudtok regisztrálni, de találtam egy igen hasznos oldalt, ahol jól és részletesen leírják Nektek, ezt be is linkelem:


Beírom azért a Paypal honlapját is: PayPal
A kezdőlap kicsit más, mint a fenti bejegyzésben, de azt hiszem ez nem lesz probléma. BÁRMILYEN kártyával tudtok regisztrálni, nem kell, hogy dombornyomott legyen. 

Amikor regisztráltatok, utána kell utalni egy bizonyos összeget. Erről is kiteszek nektek egy linket, hogyan is kell, bármi egyéb kérdésetek van, amúgy megtalálhatjátok ezen a honlapon, bal oldalt.


Ebay regisztráció

Ha mindez megvan, Már csak az Ebay-re kell regisztrálnotok. Ez sem lesz bonyolult, megígérem! :)

1. Lépés:


Amikor beléptek a honlapra, bal felső sarokba kell néznetek, ott látjátok, hogy "register". Erre rákattintva kezdődhet is a regisztráció.

2. Lépés:

First name - keresztneved
Last name - Vezetékneved
Email address - e-mail címed
eBay user ID - felhasználóneved (ha már foglalt, szólni fog!)
Password - Jelszó (nagybetű, szám is kell)
Confirm password - jelszó újra

Ezután ráklikkeltek a "Submit" gombra, és ha minden rendben volt, tovább is léphettek. Ha valami nem stímmelt, akkor azt jelzi nektek az Ebay.
Ezután még amit kell, kitöltötök, amikor pedig kiválasztottátok mit szeretnétek venni, akkor a fizetéskor meg tudjátok adni a paypal elérhetőségeket, és onnan levonásra kerül az összeg. 

Ahogy írtam, a következő bejegyzésemben összegyűjtök körömdíszítéssel kapcsolatos termékeket, amiket meg tudtok rendelni Ebay-ről. Ha van extra kívánságotok, küldjétek el, és az is bekerül a posztba.

Bármi kérdés merül fel, írjátok meg nekem, s ha tudok, segítek is! :)


Maria

Facebook oldal:

Ha kérdésed van, itt felteheted:

3 comments:

  1. jajj! de jó, végre valaki, aki elmagyarázza mi a fene az a PayPal és hogy mi fán terem :D KÖSZÖNÖM!!!!!!! azt hiszem ezzel megnyílt előttem az út...... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azt hiszem akkor az ebay-es résznek is csinálok egy külön oldalt, és remélem más is ekkora örömét leli benne! :)

      Delete
  2. én azt sajnálom,hogy otthon nincs paypal kártya.itt olaszban van és nagyon előnyös,mivel feltölthető és olyan mint egy bankkártya bárhol elfogadják mint fizetőeszközt és nincs havidija.

    ReplyDelete