10 November 2015

410. Falling Leaves - Stamping decals nail art


I couldn't deny how I love autumn. I like all seasons but this one is the best. Somehow I have a good feeling with it. I love the smell and sound of the fallen leaves, the fog, the lookwarm sunshine and how deep the colours are in a cloudy/foggy day. Even though I like the smell of the smoke with the cold weather. Few years ago, I couldn't imagine I will like this season this much but with the years everybody can get to know themselves better. So because of this I created a falling leaves manicure.

Nem igazán tudnám letagadni, hogy az ősz az én egyik legkedvesebb évszakom. Imádom a lehullott levelek illatát, hangját, a ködöt, a melegnek tűnő napsugarakat, azt, hogy mennyire élénkek a színek egy-egy borús nap alkalmával. Még a füst illata is édes számomra az arcpirító hideggel együtt. Sokáig nem gondoltam, hogy így fogok erre az évszakra tekinteni, de az évek alatt az ember saját magát is egyre jobban megismeri. Szóval, ennek alkalmából e köré építettem a manikűrömet. 






It is not that easy and quick to make it but for that look, believe me. It won't be wasted time when you see the result. I tried to collect a few colours which look good together and I think it came out perfect. I liked it so much it was almost painful to remove it. 

How to do it:
  1. Apply your base coat then on your thumb's nail, index and pinky finger's nail your main orange/bronze colour. Apply a nude colour on your middle and ring finger's nail (two coats/till full coverage). Let them dry. (I also put flaky top coat on the nude nails.)
  2. Choose your pattern from the stamping plate and use your stamper. Let the pattern on it! 
  3. With a very thin nail art brush fill the leaves in with your chosen colours. Wait till it dries.
  4. Apply one clear layer on your pattern. When it is completely ready, then you have your own 'sticker'.
  5. Apply one clear layer on your nails too and remove the sticker. Put it on your nails.
  6. Cut it around with nail scissors. In the end clean it with a flat nail art brush (you need to dip in nail polish remover).
  7. On layer of top coat and you are ready! Repeat it on your other nails too. :)
If you have a free evening then you should try it. :) It works the same with any different patterns. It is really important  to wait till the pattern on the stamper is completely dry, otherwise you could mess it up. 


Az elkészítése az eddigiekkel ellentétben sokkal időigényesebb, és sok odafigyelést igényel. Igyekeztem tökéletesen harmonizáló színeket összekeverni, és azt hiszem ez sikerült is. Annyira szépen illenek egymáshoz, hogy fájt lemosni, amikor eljött annak az ideje. 

Az elkészítése:
  1. Alaplakk után vigyük fel a hüvelyk-, a mutató- és a gyűrűsujjra egy bronzos-narancsos árnyalatot. A középső- és gyűrűsujjra pedig egy nude alapot. Várjuk meg, amíg megszárad. (Én a nude színre még felvittem egy pelyhes lakkot, hogy még ősziesebb legyen a végeredmény.)
  2. Ezután válasszuk ki a megfelelő mintát, és vegyük fel a nyomdázóra. Várjunk itt is, amíg megszárad.
  3. Egy vékony ecset segítségével fessük ki a leveleket kedvünk szerint. Itt is várjunk egy kicsit.
  4. Vigyünk fel színtelen körömlakkot a mintára, azt is hagyjuk megszáradni, és amikor leszedjük a nyomdázóról, akkor készen is van a nyomdázott matricánk.
  5. Vigyünk a körmünkre is egy réteg színtelen lakkot, majd tegyük rá a "matricánkat".
  6. Egy olló segítségével vágjuk körbe, majd egy ecsettel tisztítsuk meg a körmeink. 
  7. Erre is jöhet egy fedőlakk a biztos fixálásért és csillogásért.
Ha van egy felesleges estétek, akkor nyugodtan próbáljátok ki ti is! Bármilyen másik mintával is hasonlóan működik. Ami fontos, hogy mindig várjuk meg a nyomdázón, hogy megszáradjanak a lakkok, különben elkenődik a minta.



What I used:

A felhasznált körömlakkokról most ne készítettem fényképet, de íme itt egy lista.
  • China Glaze - Elfin'Around
  • China Glaze - Red-y & Willing
  • Essie - As Gold As It Gets
  • Essie - Leggy Legend
  • KIKO - 859
  • OPI - Don't Bossa Nova Me Around







Maria


Facebook   |   Ask.fm   |   Bloglovin   |   Twitter   |   Pinterest   |   Instagram   






7 comments:

  1. Kedvencem a levélminta ősszel, ez is nagyon tetszik. Hú, ez a narancs lakk csodálatos, visszanéztem róla a posztot. Ritkán használom a stamping decals technikát, pedig hamar szárad, annyira azért nem szöszölős meló és olyan szép a végeredmény is. Csak közben mindig morgok, hogy kellett ez nekem, ha meg végzek, akkor tetszik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, nekem is nagyon tetszik a téma és a lakk is. :) Ezzel a technikával pedig én is pont így vagyok. De a végeredmény mindig nagyo szép :)

      Delete
  2. Thanks! Yes, I know and I do. :) I already found my best products but I'm going to check the site, thanks! :)

    ReplyDelete